24 Kasım 2017 Cuma

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ,100/2000 YÖK BURSU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI BAŞVURULARI

15 Ağustos 2017 Salı 11:44 tarihinde eklendi | 475 defa okundu

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLRİ ENSTİTÜSÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YÖK 100/2000 DOKTORA BURS PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda 2000 doktora öğrencisine, YÖK Doktora Bursu verilecektir.

Bu Bağlamda Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sinir Bilimleri Anabilim Dalı Doktora Programına, doktora çalışmalarını YÖK tarafından belirlenmiş ‘İnsan Beyni ve Nörobilim’ alt alanında yürütmek üzere 3 adet Doktora (Tezli) öğrencisi alınacaktır.  Öğrencilere 4 yıl süreyle yılda 12 ay burs verilecektirBurs miktarı: Aylık 1800 Türk Lirasıdır. Her yıl enflasyon oranı miktarınca artırılacaktır.

Bu program kapsamında doktora eğitim süreci ile ilgili tüm hususlar YÖK’ün ‘LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ’nde belirlenen esaslara göre değerlendirilecektir.

100/2000 YÖK Doktora Burs Programına başvurabilmek için öğrencilerden aşağıdaki şartlar aranır.

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.

c) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun (Süleyman Demirel Üniversitesi) belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.

ç) TUS veya DUS puanı için süresiz olmak üzere, en az 50 puana veya ALES’in sayısal kısmından en az 55 puana sahip olması veya Üniversitelerarası Kurul tarafından ALES sınavına eşdeğer sayılan ve uluslararası düzeyde kabul gören GRE ya da GMAT gibi sınavlardan buna eşdeğer bir puan almış olması

d) Doktora için; YDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurul tarafından YDS’ye eş değer sayılan ve ulusal veya uluslararası düzeyde kabul gören ÜDS, KPDS, TOEFL, IELTS, YÖKDİL gibi sınavların birinden buna eşdeğer bir puan almış olmaları gerekir.

e) Herhangi bir işyerinde çalışmıyor olmak (Kamu, Özel ve Diğer)

f) Halen devlet yükseköğretim kurumunda Sinirbilimleri Anabilim Dalında doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

g) İlanda belirtilmeyen hususlarda YÖK’ün 100/2000 Doktora esas ve usulleri veya YÖK çerçeve yönetmelik hususları dikkate alınacaktır.

ANABİLİM DALI

DOKTORA

İSTENEN ŞARTLAR

Sinir Bilimleri

3

Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner ve Eczacılık (5 Yıllık) Fakültelerinin birinden mezun olmak veya Fizyoloji, Anatomi, Sinir Bilimleri, Biyofizik, Biyomedikal Mühendisliği, Biyomühendislik, Tıbbi Biyoloji ve Biyoloji anabilim dallarında Yüksek Lisans yapmış olmak veya Sinir Bilimlerinde Doktora yapıyor olmak.

BAŞVURU TARİHİ                    :15 Ağustos - 05 Eylül  2017

MÜLAKAT TARİHİ                      :06 Eylül  2017 Saat :09.30

MÜLAKAT YERİ                         : Sağlık Bilimleri Enstitüsü Seminer Salonu

KAZANAN ADAYLARIN İLAN     :06 Eylül 2017 / Saat :11.30